fredag 6 november 2009

Magnetrally

Vi har börjat arbeta med magneter och magnetism. I Hans Perssons "Boken om fysik och kemi" finns det ett tips om att tillverka hinderbana som körs med hjälp av magneter. Av lite hårdare papp gjorde grupperna ramper/banor och roliga pjäser till. Pjäserna har ett gem på undersidan och kan köras från start till mål med hjälp av en magnet som hålls under banan. Eleverna hade så kul att en del inte ens ville ta rast. Så här blev några av resultaten:


Den här är så himla häftig och genomtänkt. Den är vinterinspirerad och har en riktig start som på en slalomtävling. Det finns till och med ett kommentatorbås med snögubbar. Pjäserna är små söta figurer, så som lucia, jultomten, en pepparkaka och Rudolf. Härlig fantasi! Minns jag inte fel så var det sedan Rudolf som gick banan runt snabbast. Det är Julia och Linn som skapat detta mästerverk.

Ett annat exempel på bana. Den är ordentligt upphöjd med pelare för att lätt kunna manövreras undertill. Viktor, Johan och Patrik hade kul under byggandet och väntar bara på att färgen ska torka så att dem kan tävla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar