tisdag 16 februari 2010

Vår Värld

På Vibyskolan har vi varje år ett årstema som vi försöker få in i skolans alla ämnen och planeringar. I år har vi temat "Vår Värld" och i NO har vi arbetat med klimatförändringen och olika miljöfrågor. Vi delade in klassen i grupper och dessa fick möjligheten att välja ett område att fördjupa sig i, så som växthuseffekten, naturkatastrofer eller transport. Varje grupp läste på och blev experter på sitt område. Därefter tillverkades något symboliskt för ämnet, återvinningsgruppen byggde t ex en återvinningsstation. Vi avslutade temat med en utställning där vi bjöd in föräldrar. Denna happening gick av stapeln igår kväll och här kommer några bilder ifrån denna afton.

Varje grupp fick vars ett stort bord där de på valfritt sätt redovisade sitt område.
Här är elgruppen.

Sofia, Amanda och Linn arbetade med transport- och utsläppsfrågor.

Joanna väntar på att det ska komma besökare.

Någon grupp hade gjort en liten övning som föräldrarna kunde prova på. Här testas deras förmåga att sortera sopor på rätt sätt. Emelie m fl satt inne med de rätta svaren.

Efter en stunds minglande och rundgång på alla stationer var många fikasugna och Lukas skötte fikat. 

Kvällen avslutades med en del muntliga redovisningar på stora scen och allsång.

Det var en lyckad och trevlig kväll, tack till alla som kom!

Den här terminen arbetar vi med temat och framför allt miljön genom att vi startat en ekoblogg, där vi varje vecka antar nya utmaningar med miljötänk. Välkomna in och kika!

www.ekotomeko.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar